CV de Spurriezeiers zijn al enkele jaren dringend op zoek naar een nieuwe, vaste locatie, voor de opslag en bouw van haar prinsenwagens. Sinds het verdwijnen van onze locatie op de Adriaans Werf aan de Rootakkers staan we letterlijk op straat. Heeft u een locatie? Neem dan contact met ons op!

De Stadsvergadering van alle Helmonds Carnavalsverenigingen pleit sinds kort unaniem voor een gezamenlijk bouwhal. In het verlengde hiervan is vandaag ook gesproken met de gemeenteraad van onze stad:

Geachte leden van de gemeenteraad van Helmond,

Namens de Stadsvergadering van ALLE 22 Helmondse carnavalsverenigingen sta ik hier vandaag om ons gezamenlijke verzoek aan u voor te leggen. We zijn unaniem verenigd in ons streven om een gemeenschappelijke bouwhal te realiseren voor onze verenigingen en bouwgroepen. Dit initiatief heeft twee belangrijke doelen: ten eerste, om van de Grootste Optocht van het Zuiden óók de Mooiste Optocht van het Zuiden te maken, en ten tweede, om de rijke traditie van carnaval in onze stad te behouden en te versterken.

Carnaval is niet zomaar een evenement voor ons; het is het grootste feest in onze stad, dat tegelijkertijd in ALLE WIJKEN van Helmond wordt gevierd. Met meer dan 45.000 bezoekers en duizenden deelnemers is onze optocht werkelijk uniek en ongeëvenaard. Het is een gelegenheid waarin onze gemeenschap samenkomt en de carnavalstraditie in al haar pracht en praal viert. Echter, als we niets ondernemen, zal de zorgwekkende trend van afnemende deelnemers en praalwagens zich voortzetten.

Dit is niet het toekomstbeeld dat wij voor ogen hebben. Het creëren van praalwagens en het bedenken van optochtmotto’s is een traditie die in onze stad jaarrond wordt gekoesterd en uitgeoefend in alle wijken. Om deze traditie te waarborgen voor toekomstige generaties hebben we een gemeenschappelijke bouwhal nodig. Als Stadsvergadering, namens alle 22 carnavalsverenigingen, zijn we vastbesloten om dit te verwezenlijken.

We willen graag de gemeente Cranendonck als inspirerend voorbeeld noemen, evenals andere steden zoals Tilburg, Breda, Den Bosch en Roosendaal. In deze gemeente zijn twee gemeentelijke bouwhallen gerealiseerd voor loopgroepen en wagenbouwers. Sinds de opening van deze hallen zien we een ongekende stroom van creativiteit, saamhorigheid en inzet voor de gemeenschap en de carnavalstraditie. Het zijn plekken waar jong en oud, ongeacht hun achtergrond of afkomst, welkom zijn om deel te nemen aan de carnavalsvoorbereidingen. Hoe mooi zou dit zijn in onze stad?

Wij doen een dringend beroep op u, als vertegenwoordigers van onze gemeente, om ruimte te maken voor de realisatie van zo’n gemeenschappelijke bouwhal in Helmond. Dit moet concreet worden opgepakt als een project in onze stad. We hebben gezien hoe dergelijke initiatieven gemeenschappen verenigen en culturele tradities in stand houden. We zijn ervan overtuigd dat het realiseren van een gemeenschappelijke bouwhal in Helmond niet alleen onze carnavalsviering zal verrijken, maar ook zal bijdragen aan de saamhorigheid en creativiteit binnen onze stadsgrenzen.

We rekenen op uw steun en betrokkenheid om dit project tot stand te brengen. Samen kunnen we van Helmond de thuisbasis maken van de Grootste en BOVENAL de Mooiste Optocht van het Zuiden en de rijke traditie van carnaval behouden voor de toekomstige generaties.

Dank u wel voor uw aandacht.

Namens de stadsvergadering van de Helmondse Carnavalsverenigingen,
C.C. De Bromsnorren, C.S. De Brandeliers, C.V. ’t Barrierke, C.V. De Aokanters, C.V. De Bollevangers C.V. De Brouwhazen, C.V. De Houtse Kluppels, C.V. de Rampetampers, C.V. De Spekzullekes, C.V. De Spurriezeiers, C.V. OLUM, C.V. Oranjebuurt, De Biereliers, E.C.V. De Heipoort, E.K.V. De Narren, K.V. De Olietrappers, Keiebijters Stichting, Mi Gebeide en Geleierde & Stichting de AuwFiepen