Van Art naar prins Mart! 😉

Prins Mart dun uurste zwaait dit jaar de skepter in ‘Spurrieland’ van carnavalsvereniging de Spurriezeiers in Stiphout. Met zijn negentien jaar is hij de jongste prins die de carnavalsvereniging ooit gekend heeft. Ondanks zijn jonge leeftijd is het niet de minste prins. Hij zet zich namelijk al jaren met volle overgave in voor de carnavalsvereniging. Hiermee wordt duidelijk dat je geen fortuin hoeft te hebben om prins te kunnen worden. Zoals vorst Mark het mooi verwoorde bij de prinsen-onthulling: “In Stippent kan iedereen prins worden’.

Mart Rooijakkers komt uit een echt carnavalsgezin. Moeder Rianne speelde in het ‘Boekels kwartierke’ en zingt in ‘Stippent the voices’, vader Hans was al eerder prins van de Spurriezeiers. Samen met zijn broer Tijn helpt Mart bij het organiseren van het Sjansbal, het succesvolle feest op de maandagavond met carnaval in Stiphout. Zijn zus Anke heeft een grote bijdrage geleverd aan de geheimhouding, bij het ‘prinsenraden’ werd zijn naam dan ook niet één keer genoemd.

De jonge prins zet zich al jaren in voor de carnavalsclub op verschillende fronten. Zo speelt hij de bekkens bij de Hofkapel, de kapel is bij elk optreden van de carnavalsvereniging aanwezig. Daarnaast rijdt hij de carnavalswagen van de Spurriebemmels in de optocht, de jeugdafdeling van de Spurriezeiers. Ook zit hij zit in de organisatie van het Sjansbal. Als er iets gesjouwd of opgebouwd moet worden is Mart altijd van de partij.

Toen zijn vader acht jaar geleden prins werd, vond Mart het heel erg dat hem dit niet was verteld. Nu was het tijd om pa terug te pakken, en hoe! Stiphout heeft dit jaar een geweldige, enthousiaste prins. Hij is namelijk goed in de boel opbouwen maar ook erg goed in de tent af breken. Mart is een jongen van het dorp en actief lid bij Fanfare de Vooruitgang en Stiphout Vooruit.

Prins Mart dun Uurste heeft 19 januari aanstaande receptie vanaf 14.00u in MFC de Smed – de Kurref in Stiphout. Iedereen is van harte welkom om hem te feliciteren!