Kom zaterdag gevels bewonderen in Stiphout!

 

Een rondje maken door Stiphout staat 365 dagen per jaar garant voor een geluksmomentje, maar komende zaterdag 13 februari is het nóg meer de moeite waard om een mooie route door de wijk uit te stippelen. Dan is namelijk de Gevelversiering. Het belooft, ondanks dat het straat- en dakbeeld momenteel overwegend wit is, een kleurrijk spektakel te worden.

 

Komende zaterdag zou de Stiphoutse carnavalsoptocht plaatsvinden, maar daar kwam iets tussen. Erg jammer, maar ook weer geen ramp. Vooral niet als je naar de pluim van Gerrit Hiemstra kijkt: met een voorspelde -10 wordt het behoorlijk fris – al zijn wij Spurriezeiers wel gewend aan de aanwezigheid van (een) stevige vorst met carnaval. Bovendien waait er een venijnige wind uit het oosten en zijn er het laatste jaar niet alleen maar goede dingen uit die richting gekomen.

Voor ons, de mensen van De Spurriezeiers, is het glas meestal leeg, maar symbolisch halfvol. ‘Wat kan er wél’, is de vraag die vaak werd gesteld op vergaderingen. ‘Een geveltocht’, was dan vaak het meerstemmige antwoord. Het hoofdingrediënt: veel al dan niet enthousiaste inwoners van Stiphout die de gevel van hun woning, straat of desnoods hele buurt mooi versierd hebben. Daarmee zit het wel goed: op het moment van typen staat het aantal inschrijvingen op een carnavaleske 22 en op het moment van lezen zijn we daar hopelijk al overheen. Hier kun je zien waar het te doen is: https://spurriezeiers.nl/algemeen-nieuws/tussenstand-inschrijving-gevelversiering/.

De gevels zijn op hun mooist op zaterdag 13 februari tussen 13.00 uur en 15.00 uur. We roepen iedereen op om dan de sneeuwschoenen of langlaufski’s onder te binden en een gezonde ronde door het dorp te maken. Er wordt nog een punt ingericht waar mensen kunnen opwarmen met warme chocolademelk, koffie, thee, glühwein en een worstenbroodje (of een deel van dat assortiment). De locatie maken we nog bekend op onze social media-kanalen. Volgt u De Spurriezeiers al op Facebook en Instagram?

Bezoekers wordt verzocht om minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar en de gevels te houden, uit respect voor de voortuinen van de deelnemers. Het dragen van een muts en mondkapje is niet verplicht, maar gezien de voorspelde kou wel aan te raden.

We hopen zaterdag op veel geveltoeristen!

De Spurriezeiers