Toen  ‘CV de Spurriezeiers’ in 1964 werd opgericht was er nog geen carnavalsoptocht, vanaf het jaar daarna wel.

Vroeger werd door de deelnemers veelal op de actualiteiten ingespeeld. Een trend van de laatste jaren zijn grote groepen jongeren met een wagen waarop harde muziek gedraaid wordt. Zo heeft de optocht door de jaren heen nogal wat veranderingen doorgemaakt.

Op 1 oktober jl. heeft carnavalsvereniging de Spurriezeiers een ‘Optochtcafé’ gehouden. Op deze avond werd de carnavalsoptocht doorgelicht. Er is met betrokkenen gebrainstormd over mogelijke veranderingen voor de optocht om deze voor de toekomst te bestendigen.

Aan de hand van verschillende stellingen werden de tongen losgemaakt: ‘de optochtroute moet veranderen’, ‘meer muziek van orkesten is belangrijk’ en ‘de optocht moet naar carnavalsdinsdag verplaatst worden’ zijn voorbeelden daarvan.

Dankzij een goede opkomst, en de aanwezigheid van de organisatoren van de optocht, werd het een constructieve avond. Sommige dingen die voor deelnemers niet duidelijk waren, konden meteen verhelderd worden. Na een goed debat was er natuurlijk ruimte voor een biertje in een informele setting aan de bar. De vereniging gaat aan de slag met alle ingewonnen informatie: wordt vervolgd.

Wie nu al enthousiast is voor deelname aan de optocht of meer informatie en hulp bij deelname wenst mag contact met ons opnemen via secretaris@spurriezeiers.nl.

En nee, de optocht wordt niet verplaatst naar dinsdag…