Voorzitterswissel bij CV de Spurriezeiers

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 12 juni 2024 slaan de Spurriezeiers een nieuwe “mijlpaal”. Jorg van Stiphout heeft na 6 jaar voorzitterschap, en 12 jaar bestuurslid, besloten de hamer over te dragen. Als rasechte Spurriezeier is hij sinds 1999 actief lid van de club. Slechts 2 jaar had van Stiphout nodig om zichzelf te “promoveren” van lid van de raad van 11 naar ceremoniemeester. Als aanvoerder van de geüniformeerden heeft hij deze rol tot zijn prinsenverkiezing in 2017 volgehouden.

Onder de fanatieke leiding van Jorg van Stiphout heeft de vereniging grote stappen gezet. Een breder en jonger publiek is aangesproken met o.a. het Sjansbal en de Prinsengarde. Maar ook zijn gave voor het korte woord heeft hij benut om de sponsorcommissie van de club tot een succes te maken; hij laat de club gezond achter voor de volgende generatie.

Het bestuur van de Spurriezeiers heeft unaniem besloten om de 39 jarige Maarten Bloks aan te wijzen als nieuwe voorzitter. Ook hij mag zich een echte Spurriezeier noemen. Opgegroeid in de praalwagen bouwende familie van De Boezemvrienden is carnaval hem met de paplepel ingegeven. Ook hij is in 1999 gestart als actief lid bij de club, en wel als trompettist bij de Hofkapel. Die rol heeft hij circa 18 jaar vervuld, waarbij hij als muzikaal leider de laatste jaren deze club heeft aangevoerd. Bloks is in 2015 tot prins verkozen en in 2017 toegetreden tot het bestuur als vicevoorzitter.

Tegelijkertijd neemt het bestuur van CV de Spurriezeiers ook afscheid van gewaardeerd bestuurslid Henk Verdonkschot. Zowel Henk als Jorg hebben te kennen gegeven in een andere rol hun bijdrage aan de club te willen blijven geven. Het bestuur draagt als nieuwe bestuursleden voor Prins Ralf Gijbers d’n Uurste en Dirk van Ledden. Met deze frisse impuls gaat het bestuur ervoor zorgen dat ook de komende jaren carnaval in Stiphout blijft bloeien!

vlnr: Eline Barnard, Celine Martens, Nick Daniels, Ralf Gijsbers, Maarten Bloks, Dirk van Ledden, Jorg van Stiphout en Bert Paijmans (Henk Verdonschot ontbreekt)